Praktijk voor HBO Natuurgeneeskunde

Genezen met de kracht van de natuur

Therapie vormen:

 

 

 


Medische-psychosociale therapeut:

Als medische-psychosociale therapeut ben ik in staat om te komen tot een niveau gericht op, en professioneel inzicht in, de werking van het menselijk lichaam en de menselijke psyché, teneinde elke vorm van therapie een medische en psychosociale professionele basis te verschaffen. Immers, veel fysieke problemen kunnen een psychische grondslag hebben of kunnen zelfs komen door psychische ziekte. Anderzijds kunnen psychische ziekten, zoals bv stemmingsstoornissen, weer veel fysieke klachten geven. Daarnaast kunnen psychische problemen ontstaan zijn door een fysieke ziekte. 


Life science Tharapeut :

De life Science Therapie valt binnen de complementaire gezondheidszorg onder de multidisciplinaire beroepen. Dit houdt in dat verschillende disciplines of vaardigheden zijn gecombineerd om het vak vorm te geven. Het is gestoeld op de natuurwetenschappen en betreft natuurgeneeskundige behandelingen met een holistische visie en antroposofische insteek. Er wordt gebruik gemaakt van een combinatie van technieken uit de Westerse, Indische en Chinese geneeskunde die elkaar aanvullen en versterken maar niet geheel onbelangrijk elkaar ook toetsen (second opinion). Diagnostiek en onderzoek naar oorzaak, gevolg, relaties en het opsporen van de bron van klachten, zijn niet te onderschatten onderdelen binnen deze vorm van therapie.

De Life Science Therapeut maakt gebruik van onder andere Psychologie, Gezondheidspsychologie, Chakra psychologie, Levend-(en droog) bloedanalyse, Iriscopie, Kinesiologie, Ideomotoriek, Biochemische bepalingen, Voedingspatronen en levensstijl. Tevens vindt er een uitgebreide anamnese plaats inclusief verloop van ziekteproces-levensloop. Op deze manier wordt het mogelijk de probleemstelling niet als absoluut gegeven te nemen maar in een specifiek kader te plaatsen. De methodieken worden in deze eclectisch toegepast waarna ze middels een kruisdiagnostiek synergetisch toegepast gaan worden. Nu worden alle mogelijke oorzaken van invloed op de psychische en/of fysieke gezondheid onder de loep genomen en komt men tot een absolute oorzaak (bron) van de problematiek waarmee verder gewerkt kan worden. Een behandeltraject wordt opgesteld middels een ideomotorische test die de therapie bepaalt. De therapie die ingezet gaat worden is natuurgeneeskundig van aard en/of het betreft psychosociale-, medisch (fysieke) behandeling en Life Style Coaching


Bio Communicatie Therapie/PNEI:

Bio Communicatie Therapie heeft zijn oorsprong in de Orthomoleculaire Geneeskunde en de Psycho Neuro Endocrino Immunologie. Deze wetenschappelijke disciplines bestuderen het menselijk functioneren in zijn geheel en leggen de link tussen bio-chemische processen en psychologische processen. Hierdoor is het mogelijk de kern van een probleem aan te pakken, in plaats van alleen maar de symptomen te bestrijden. 

“Lichaam en geest zijn onderling verbonden” dus wanneer je je lichamelijk vitaal voelt, zal dit invloed hebben op je geest, en andersom. Veel mentaal-emotionele problemen hebben een fysieke oorzaak. Dit kan komen door een ongezond eetpatroon of een langdurige blootstelling aan omgevingsstress. Met Bio Communicatie Therapie werk je dus aan je gezondheid en mentaal/emotioneel welzijn op fysiologisch niveau. 

In een intakegesprek wordt een uitgebreide anamnese en een Bravemantest afgenomen om een goed beeld te krijgen van het ontstaan van jouw klachten. Hier komt een behandelplan uit voort waarna er een vervolgafspraak ingepland kan worden.

Je krijgt een voedingsadvies. Daarnaast krijg je  supplementen voorgeschreven die die natuurlijke bouwstenen bevatten die nodig zijn om de cellen in je lichaam te laten herstellen.


Ideomotoriek - Ratio-intuïtieve Methodiek :

Met de Bio-Tensor wordt getest om klacht- en ziekte gerelateerde oorzaken op hun ontstaansniveau op te sporen. De finale oorzaak wordt getest. Met specifieke testprotocollen wordt gewerkt om de finale oorzaak van klachten en ziekten te bepalen op bewustzijnsniveau, orgaanniveau, celniveau of quantenniveau, in het centraal zenuwstelsel en de chromosomen mutaties.
De combinatie van de verschillende testen zorgt voor een integraal systeem die de behandeling van karmische en causale aspecten mogelijk maakt, met een overzichtelijk behandelplan als gevolg. Magnetiseren:

Energetisch lichaamswerk-Magnetiseren is het overbrengen van energie van de therapeut naar de cliënt op basis van polariteiten. Hierbij kan men 2 vormen van energieoverdracht onderscheiden: Het geven van de eigen energie door de therapeut, en het doorgeven van energie die niet van de therapeut zelf is. Magnetiseurs werken niet met hun eigen energie omdat die energie niet onuitputtelijk is, maar met een kosmische kracht (Geestkracht). Deze kracht ontstaat uit het kosmische -0-punt energieveld. Hierdoor is het mogelijk om de energiebalans in het lichaam te herstellen, waardoor gezondheidsklachten en blokkades verminderen/verdwijnen.   


 Aromatherapie:

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de patiënt overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een selectief proces, waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke en nuttige ongemoeid blijven. Dit vormt dus een scherp contrast met vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die weliswaar eveneens schadelijke bacteriën doden, maar daarbij tegelijkertijd een groot aantal onschadelijke en wellicht voor het lichaam nodige bacteriën meenemen. Het gebruik van essentiële olie zal dan ook, bij geëigend gebruik, zelden neveneffecten tot gevolg hebben. Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting.

 

Een ontspanningsmassage :

Een ontspanningsmassage heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager. De ontspanningsmassage is in eerste plaats een zachte en rustige massage voor diegene die hun spierenen lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen.

De reden voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen per persoon. De meeste mensen willen een ontspanningsmassage om hun stress te verminderen omdat stress veroorzaker kan zijn van verschillende klachten zoals:

 • Pijn en chronische pijn
 • Stijve en pijnlijke spieren
 • Alle soorten rugpijn
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijn en migraine
 •  Overbelasting van bepaalde spiergroepen door een verkeerde houding

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen door gebruik te maken van het zelf genezend vermogen van het lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust.

Tijdens de ontspanningsmassage kan er  gebruik gemaakt worden van aromatherapie (verschillende etherische oliën). Deze oliën hebben een gunstige invloed op zowel lichaam als geest.

Tijdens en onmiddellijk na een ontspanningsmassage ervaar je de gunstige invloed ervan. Een ontspanningsmassage kan zorgen voor:

 • Een betere bloedcirculatie
 • Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
 • Sneller spierherstel
 • Herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug
 • Maken verkrampte spieren weer los
 • Zorgt voor meer bewegelijkheid
 • Geeft je extra energie
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Verhoogt je natuurlijke weerstand
 • Vermindering stress
 • Tegen depressie werken
 • Minder vermoeid gevoel

Laat altijd voor de massage weten of je zwanger bent, operaties ondergaan hebt of blessures heeft